Loading color scheme

De Akademie van Rysel zoekt achter kandidaeten om 't West-Vlamsch te doen leëren

Nuuze Akademie en de inevooisde menschen (van den Parlement, van de Streeke en oek de Burgemeësters) hen assan dervooren evrocht en deur de manifestaesje van 10sten van Oktoober 2020 me hen ekreegen van den Rectorat van Rysel van rond den taefel te kun zetten om nog een keër van 't leëren van nuuze streeketaele te kun klappen.
 
De Akademie van Rysel het op nheur nethuuseke eschreeven dat ze noodig het van kosters van West-Vlamsch voor 't naeste schoolejaer. Ze moet een nieuwen koster vingen in de plekke van den dien die in retraite is en om 't West-Vlamsch oek te kun leeren in andere schoolen. Je kut dat hieronder kun leezen ('t is in 't Fransch eschreeven).
 
 
 De kandidaeten moeten ze inschryven voor den 12sten van Kortemaend 
 
Me proposeeren dan de menschen die nhulder inschryven op 't nethuuseke van de Akademie van Rysel zenden een netbrief eegen Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. om dan me dat weeten om mee de Akademie dervan te kun klappen.
De kandidaeten moeten oek doen zeggen hoe dan ze zyn mee de 5 deëlen van de Europeanschen kaeder van de Taelen. Je gaet 't alaem hieronder vingen.
 
Bedankt van dat oek te zenden eegen ael de menschen dat je kent om dat te doen weeten en meër kandidaeten te krygen.
 
Deël van den tekst van de Akademie van Rysel (in 't Fransch) :
"Dans le cadre d'un projet d'enseignement du Flamand occidental, l'académie de Lille souhaite recenser les enseignants possédant les compétences linguistiques et didactiques nécessaires et qui souhaiteraient s'impliquer dans ce projet visant à offrir des parcours diversifiés d'enseignement des langues.
Ces enseignants auront vocation à intervenir auprès d'élèves scolarisés dans le premier et le second degré. / Ils bénéficieront d'un accompagnement personnalisé pédagogique et didactique. L'ensemble des modalités d'exercice de cette mission seront précisées aux personnes qui feront acte de candidature lors d'un entretien."