Loading color scheme

De Akademie is operecht volgens de wet van 1901. Ze is emaekt mit associaesjen en inevooisde menschen van den arrondissement van Duunkerke (van Duunkerke toet Armentiers).
Ze beziet nuuze Vlamsche taele te bewaeren, oover te geeven en voorwaert te stellen in 't leeven van alle menschen, in de kunsten en in de enterpryzen. Ze beziet oek de helpe van den Staet te bekommen om nuuze Vlamsche taele te meugen doen leeren in 't schoole lyk de andere streeketaelen van Frankryk.
T' zyn vier werkgroepen in de Akademie : de Spellinge en de Spraekekunste, 't Leëren, de Opneeminge van woorden en spreekwoorden, de Promoosje van de taele. 
                     

'T West-Vlamsch in 't schoole

Achter de manifestaesje voor de streeketaelen den 29sten van Meimaend vóór den Rectorat en eërst van ael voor 't West-Vlamsch, tefrende letten van de Akademie voor Nuuze Vlaemsche Taele hen ontvangd ewist mee den Senataer Jean-Pierre Decool.

CCFI, écoles et flamand occidental

Vergaeringe mee César Storet, ondervorzitter van de CCFI en Camille Tiersen dien op een plang voor 't leezen, 't schryven en de Vlamsche kuulteure werken mee 18 schoolen van de CCFIstreeke. Me gaen meidoen voor 't West-Vlamsch.

13 vraegen eegen de kandidaeten

Nuuze Akademie het een lyste van 6 vraegen eegen de kandidaeten voor de Streekevooizingen ezonden en een lyste van 7 vraegen eegen de kandidaeten voor de Departementvooizinge.

Nuuze streeketaele, ’t West-Vlamsch, het van de Streeke en van Departement noodig om beschermd te zyn en om ze promoosje te doen lyk in de andere streeken van Frankryk.

 

Boeken en Geschriften Center

Norbert-Segardplatse 27b, 59114 - Steënvoorde. Oopen den Oensdag en den Vrydag van ten 9en toet ten noene of al bellen om van een date te beschikken.

Toe den woensdag, toet 't ende van Maertemaend

Belt maer nuus

09 54 96 83 16

Schryft maer eegen

ANVT-ILRF, Steihuus - Hôtel de ville, 59670 Cassel

Of zendt maer een netbrief

Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.