Loading color scheme

De Akademie is operecht volgens de wet van 1901. Ze is emaekt mit associaesjen en inevooisde menschen van den arrondissement van Duunkerke (van Duunkerke toet Armentiers).
Ze beziet nuuze Vlamsche taele te bewaeren, oover te geeven en voorwaert te stellen in 't leeven van alle menschen, in de kunsten en in de enterpryzen. Ze beziet oek de helpe van den Staet te bekommen om nuuze Vlamsche taele te meugen doen leeren in 't schoole lyk de andere streeketaelen van Frankryk.
T' zyn vier werkgroepen in de Akademie : de Spellinge en de Spraekekunste, 't Leëren, de Opneeminge van woorden en spreekwoorden, de Promoosje van de taele. 
                     

9ème SFO - Etude toponymique à Quaedypre

Pour le sixième jour de la Semaine du Flamand Occidental, nous étions à Quaedypre avec son maire Jean-Claude Dekeister, des Quaedyprois et Quaedyproises ainsi que des flamandophones d'autres communes pour parler des toponymes de la commune

 

Boeken en Geschriften Center

Norbert-Segardplatse 27b, 59114 - Steënvoorde. Oopen den Oensdag en den Vrydag van ten 9en toet ten noene of al bellen om van een date te beschikken.

Belt maer nuus

09 54 96 83 16

Schryft maer eegen

ANVT-ILRF, Steihuus - Hôtel de ville, 59670 Cassel

Of zendt maer een netbrief

Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.