Loading color scheme

Den Uutkom - theaeterstiksche in 't Westvlamsch voor de tweë kanten van de schreeve

Volkstheater van Flor BarbryBoeksche van Flor Barbrys Theaeter
De troupe van den Volkstheaeter Flor Barbry voor Fransch-Vlaenderen is weere om een nieuw saizoen mee 't stiksche "Den Uutkom".
Dat stiksche in 't Westvlamsch gaet 33 keers espeelt zyn voor de tweë kanten van de schreeve in 12 prochien van Fransch-Vlaenderen en 15 van Vlaenderen oover de schreeve van den 18sten november toet den 4den maertemaend.
'T is vansichten 't jaer 1954 dat den volkstheaeter speelt mee suukses en je en kunt de stiksches nie gaen zien en hooren zonder lachen ... of kryschen. Die stiksches zyn oek de okkaezje vansichten meer of 50 jaeren van t' hooren dat nuuze streeketaele, een taele van de Vlaemingen van de tweë kanten van de schreeve is. 
Deeze keer, de troupe het een boeksche edrukt mee veele vertoogen van Vlaemingen van deeze kante van de schreeve dien de troupe in nhuldere prochie ontvangen of die djuuste 't stiksche mee leute gaen kyken. Schoone teksten waervan veele in nuuze streeketaele eschreeven : 't Westvlamsch. Je gaet dat boeksche gratis krygen al 't stiksche gaen zien en hooren.
Je gaet den program van dit jaer zien al hier klyken